HPE Primera

Nova generacija diskovnih polj 3PAR, ki nosi ime HPE Primera, prinaša precej sprememb pri sistemski arhitekturi, še pomembnejša pa je tesna integracija sistema InfoSight, ki avtonomno in z doberšno mero inteligence posega v samo delovanje sistema, poenostavlja upravljanje in omogoča proizvajalcu obljubo o 100-odstotni razpoložljivosti delovanja. Doslej so se 3PAR diskovna polja namreč kitila “le” s šestmesečno razpoložljivostjo.

Bistvena komponenta nove platforme je HPE-jevo orodje za prediktivno analitiko InfoSight, ki s pomočjo principov umetne inteligence in strojnega učenja preprečuje pojav težav v delovanju in precej poenostavlja upravljanje. InfoSight je del HPE-jevega portfelja rešitev vse od leta 2017, ko se je zgodil prevzem proizvajalca diskovnih sistemov Nimble, njegova uporaba pa se je kmalu zatem razširila še na 3PAR sisteme in celo na ProLiant družino strežnikov. Bistvena razlika HPE Primera platforme je, da je to zmogljivo orodje integrirano v sam sistem, kar omogoča avtonomne odzive v realnem času, medtem, ko na prej omenjenih platformah InfoSight “prebiva” v oblaku.

HPE Primera se bo tako v kratkem zavihtela na vrh ponudbe diskovnih polj pri HPE-ju in bo glavno orožje proti konkurenci. Ciljni trg bodo pri Primeri poslovno-kritična okolja.

Pri strojni opremi gre za evolucijo 3PAR platforme, inženirji so uporabili večje število dediciranih procesorjev, ki zagotavljajo ustrezno masivno paralelno procesiranje podatkov preko zelo hitrega PCI Express vodila. Seveda je zagotovljena podpora NVMe flash podatkovnim nosilcem z ultranizko latenco, podprte so prihajajoče tehnologije, kot so 3D XPoint, čeprav jih večina še ne bo na voljo ob začetku prodaje. Sprva bodo na voljo 12 Gbps SAS SSD-ji s kapacitetami od 1.92 TB do 15.36 TB, s triple-level cell 3D NAND flash pomnilnikom. HPE Primera diskovna polja bojo na voljo tudi s kombinacijo SSD-jev in klasičnih diskov za manj zahtevna okolja. Kupci bodo lahko izbirali med tremi različicami, in sicer A630 (2 krmilnika, 24 podatkovnih nosilcev v osnovnem ohišju, višina 2U), A650 in A670, (4 krmilniki, 48 podatkovnih nosilcev v osnovnem ohišju, višina 4U).

HPE bo kupcem ponudil tudi novo storitev “Timeless Storage”, ki bo vsebovala nadgradnjo krmilnikov vsaka tri leta in vseobsegajoči programsko-licenčni paket, tistim, ki pa je ljubši model najema opreme namesto nakupa, pa bodo prišli na račun s HPE GreenLake storitvijo.


Kontakt

  • Beloruska ulica 7, 2000 Maribor
  • +386 (0)59 129 200
  • info@sfera-it.si

Spremljaj nas na: