Novice

HPE Synergy skladovna infrastruktura

Skladovna infrastruktura (“Composable Infrastructure”) znižuje investicijske stroške pri velikih projektih in močno pohitri čas, potreben pri vpeljavi novih aplikacij. Bistvo HPE Synergy je združitev podsistemov za hrambo podatkov, strežnikov in mrežnih sistemov v enovito celoto, skupaj z zmogljivo programsko opremo za upravljanje. Njena največja prednost je možnost izjemno hitre programske (re)konfiguracije celotnega sistema, ko se za to pojavi potreba, brez pretikanja kablov, ročnih prilagoditev in nastavitev.

Osnovni gradnik je 10U visoko ohišje, ki ga lahko kupec pred nakupom poljubno definira glede na njegove specifične zahteve (različne opcije diskovja, procesorske moči in ostalega). Vključuje podsistem, na katerem tečejo upravljavska orodja, kot sta “Synergy Composer” in “Synergy Image Streamer”. V eno strežniško omaro lahko dodamo največ štiri takšna ohišja, za večja enterprise okolja pa lahko združujemo tudi večje število strežniških omar.

Bistvena novost oziroma sprememba glede na klasično infrastrukturo v podatkovnih centrih ni nova oblika kombinacije strojne opreme, temveč inteligentna programska oprema, s katero na zelo enostaven način sestavljamo pomnilniške (“storage”), računske (“compute”) in povezovalne (“fabric”) vire. Na voljo so preddefinirane šablone za številne aplikacije, ki samodejno konfigurirajo sistemske vire s ciljem optimizirati njihovo izvajanje. Na ta način smo lahko prepričani, da se vse skupaj izvede po načelu najboljših praks, izognemo se morebitnim napakam in ne izgubljamo časa po nepotrebnem. Upravljavska programska oprema lahko hrani tudi namestitvene slike operacijskih sistemov in jih aplicira, ko konfiguriramo posamezni virtualni strežnik. Če za določeno aplikacijo preddefinirana šablona še ne obstaja, ima uporabnik na voljo poseben “unified API” – vmesnik za programiranje, v katerem z enostavnim vpisom enovrstične kode definira celotno konfiguracijo strežnika, ki ga potrebuje. Na ta način se ob vpeljavi nove aplikacije izognemo čakanju, da IT oddelek nabavi, implementira, definira in validira primerno strojno in programsko okolje zanjo, kar ponavadi traja precej časa.

HPE Synergy je pravzaprav naslednji korak pri razvoju konvergenčne infrastrukture, vendar s to razliko, da ne obstajajo fiksna razmerja med računskimi in pomnilniškimim viri temveč lahko poljubno kombiniramo ene in druge. V teku je tesno sodelovanje s podjetji, kot so VMware, Microsoft, Puppet in drugimi, ki jim HPE želi omogočiti dostop do API-ja skozi njihova lastna virtualizacijska in upravljavska orodja.

Več informacij najdete tukaj: https://www.hpe.com/us/en/integrated-systems/synergy.html

 


Kontakt

  • Beloruska ulica 7, 2000 Maribor
  • +386 (0)59 129 200
  • info@sfera-it.si

Zaupanja vredni

Boniteta_2018_AAA

Boniteta_2018_AAA

Spremljaj nas na: